Műanyag nyílászárók

PROSPEKTUSOK

Műanyag nyílászárók

Új műanyag nyílászárók okosan tervezve

műanyag nyíilászáró veresegyház

Ha a régi ablakokat és ajtókat műanyag nyílászárókra cseréli, jelentős energiamegtakarítást érhet el, de okosan kell megtervezni a korszerűsítést. Mutatjuk, hogyan csinálja!

Az energiaárak az egekbe szöktek, így csöppet sem meglepő, hogy hirtelen megugrott a nyílászáró csere iránti érdeklődés, hiszen sokan ebben látják a megoldást. Tény, hogy energetikai szempontból az ablakok tekinthetők az ingatlanok „Achilles-inának”, ugyanis átlagosan a teljes hőveszteség 15%-áért felelősek. De mikor állíthatjuk, hogy az új, korszerű műanyag nyílászárók beépítése anyagilag is megtérülő befektetést jelent?

Amikor a csere a várt eredményt hozza

Az új nyílászárók teljesítményét hónapról hónapra a saját pénztárcájukon tapasztalják a tulajdonosok, hiszen télen a fűtésen, nyáron a hűtésen lehet spórolni. Ám értelemszerűen a cserének is megvan a maga ára, és bár a műanyag nyílászárók kifejezetten kedvező árkategóriában mozognak, a minőséget ebben az esetben is meg kell fizetni. Jogosan merülhet hát fel a kérdés, hogy mi az a pont, amikortól már gazdaságilag megtérül a csere, és erre német szakemberek meg is adták a választ.

Ebből a szempontból a legfontosabb tényező, amit meg kell vizsgálni, az a jelenlegi ablakok hőátbocsátási tényezője, azaz U-értéke. Amennyiben ez az érték 2 W/m2K-nál nagyobb, akkor szinte biztosra vehető, hogy a korszerűsítés a várt eredményt hozza, és a régi ablakok bizony ennél sokkal rosszabbul teljesítenek, tehát mindenképpen érdemes belevágni. Célszerű azonban végezni egy gyors számítást, nézzük, hogyan néz ez ki!

A számok nem hazudnak

műanyag nyíilászáró veresegyház

Az 1960-as években még olyan ablakokkal szerelték fel az ingatlanokat, melyek hőátbocsátási tényezője 5,8 W/m2K körül mozgott, egy évtizeddel később már megjelentek a kétrétegű ablakok, azonban ezek U-értéke is átlagosan 2,7 W/m2K. Mindezekkel szemben a modern, háromrétegű üvegezéssel ellátott, gázzal töltött, 5-6 kamrás műanyag ablakok hőátbocsátási tényezője 0,5-0,7 W/m2K.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy négyzetméterenként 1 liter tüzelőanyagot lehet megspórolni, ha az ablak U-értéke 0,1 W/m2K-val csökken. Ebből már mindenki könnyedén ki tudja számolni, hogy mennyi energiát, és ebből adódóan mennyi költséget tud megtakarítani a nyílászárók cseréjével. Ha a régi, rossz állapotban lévő ablakok helyét új, jól záródó változatok veszik át, a fűtési energia megtakarítás akár az 50%-ot is elérheti. Ám nem ez az egyetlen szempont!

Mire érdemes ezen felül figyelni?

műanyag nyíilászáró veresegyház

A jól záródó, remek hőszigetelőképességű ablakok kedveznek a pénztárcának és a környezetnek is, de ezt is okosan kell csinálni, ha a tulajdonosok nem szeretnének kellemetlen következményekkel számolni. Nem szabad elfelejteni ugyanis, hogy naponta fejenként 3-4 liter vízgőz keletkezik, illetve kerül a szobalevegőbe, és ha a nedvesség nem tud a nyílászárókon keresztül távozni, megindul a penészesedés.

Ezt a legegyszerűbben szellőztetéssel lehet elkerülni, ám fontos tudni, hogy ez önmagában nem mindig elegendő, ráadásul nem is könnyű eltalálni, mennyi friss levegőt kell beengedni ahhoz, hogy közben a fűtési energia se vesszen kárba. A megoldás nem bonyolult, egy jól megtervezett szellőztető berendezésre van szükség, tehát a korszerűsítés előtt célszerű egy energetikai szakemberrel egyeztetni, aki segít megtalálni az optimális megoldásokat, otthonra szabottan.

Amennyiben Ön is szeretne okosan spórolni, forduljon hozzánk bizalommal és szerezze be új műanyag nyílászáróit Veresegyházon! A Hevestherm kiváló minőségű termékeit kínáljuk, méghozzá elérhető áron, és természetesen számíthat szakértőink segítségére a helyszíni felméréstől a szaktanácsadáson át a kivitelezésig. Ismerkedjen meg szolgáltatási palettánkkal és korszerűsítsen megfontoltan!A műanyag nyílászárókkal, alacsonyabb fűtésszámla jár együtt

műanyag nyílászáró

Egyre magasabbak a gázárak, egyre drágább a a fűtés. Tudta, hogy az új műanyag nyílászárók használatával hatékonyan tud spórolni?

A házak és lakások havi költségeit súlyosan meg tudja terhelni a téli fűtésszámla. Az energiaárak nem lesznek alacsonyabbak, sőt, magasabbak, mint valaha. Több megoldás is kínálkozik a fűtésre elhasznált energia csökkentésére és ezzel párhuzamosan a költségek visszaszorítására.

Tisztában kell lenni azzal, hogy az ingatlan állapota sokat számít, ha a hatékony fűtésről van szó. Konkrétabban a szigetelés és a nyílászárók megléte, állapota és teljesítménye az, ami a leginkább befolyásolja a fűtésre szánt energia mennyiségét. A korszerű hőszigetelés és a jól működő ablakok megléte elengedhetetlen ahhoz, hogy megakadályozza a fűtési energia elszökését. 

A műanyag nyílászárók szakszerűen beépített és modern változatban képesek olyan teljesítményre, hogy az támogatja az energiamegtakarítást. Ne számolgassa havonta a gázszámla alakulását, egyre növekvő bosszúsággal, helyette spóroljon hatékonyabban!

A műanyag nyílászárókról tudni fogja, hogy megfelelően szigetelnek, ha a közelükben állva nem érzi a téli levegő hidegét, illetve a légmozgást. A régi, illetve rossz állapotú ablakok lecserélésével komoly mértékű energiaspórolást lehet elérni. Minél rosszabb volt az ablak, annál többet lehet spórolni az új műanyag ablakokkal, akár 50%-kal kevesebb fűtési energiát is meg tud takarítani.

Az energiahatékony műanyag nyílászárók tulajdonságai közé tartozik a több rétegű, hőszigetelt üveg, a tartós alapanyag, a korszerű tok is. Egy ilyen ablak a szobában tartja a fűtés melegét. A fűtési szezon már itt van a nyakunkon, ilyenkor megnőnek a havi kiadások. Azzal nem fog spórolni, ha a szükséges feladatokat mindig csak halogatja. Áldozzon pénzt arra, hogy az ingatlanát energiatakarékosabbá és komfortosabbá tudja tenni és ezzel hosszú távon spóroljon a költségein! A termékeinkkel meg fogja tudni valósítani ezeket a célokat. Érdeklődjön a megadott elérhetőségeink egyikén!

elérhetőségünkön!Ügyfél vélemények:

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

telefonszám06-28/631-212 06-20/395-74-60
nyílászárók

Elérhetõségek
Telefon:06-28/631-212, 06-20/395-74-60
E-mail: verestherm2004@gmail.com